Tanfolyamválasztó
Legjobb tanfolyam - Legolcsóbb Képzés
Pincérsegéd tanfolyam
Kezdési időpontja | Képzési helyszín | Oktatás díja | Megjegyzések | ||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Képző cég neve | Hétvégi | Hétköznapi | Buda | Pest | OKJ-s végzettség | Időtartam | Egy összegben (FT) | Havi részletekben (FT/hó) | Vizsgadíj (FT) | Modulvizsgák díja (FT) | Összesen | Online is | Vizsgagarancia | Vizsgaközpont is | |
Novum7 Szolgáltató Kft. | 600 óra (4 hónap) | 140 000 | 37 500 | 60 000 | 0 | 200 000 | |||||||||
OKJ Akadémia | 7 hónap | 237 500 | 35 714 | 0 | 0 | 237 500 | |||||||||
LEVRIK Knowledge KFT. | 6 hónap | 250 000 | 41 667 | 0 | 0 | 250 000 |
Pincérsegéd szakmai képzés
Általános adatok:
Az ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás
A szakma megnevezése: Pincér - vendégtéri szakember
Kapcsolódó részszakmák megnevezése: Pincérsegéd
A szakmai képzés megkezdéséhez szükséges bemeneti feltételek:
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása:
A pincér-vendégtéri szakember a különböző vendéglátó tevékenységet folyató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termékek felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja az udvarias és a szakszerű felszolgálás előírása szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel. Átveszi a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet, készpénzt, illetve készpénzt helyettesítő eszközöket kezel. Elszámol a napi bevétellel. Barista, bártender és alapfokú sommelier tevékenységet végez. Rendezvények helyszínét előkészíti, részt vesz a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában. Munkaterülete állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik. Ismeri a hazai és nemzetközi étel- és italkínálatot, tisztában van a vendéglátóipari trendekkel, az ételkészítési technológiákkal. Folyamatosan képzi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia területén.
A részszakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása:
A pincérsegéd a különböző vendéglátóipari tevékenységeket folyató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben segédfeladatokat lát el. A Pincér–vendégtéri szakember munkáját segíti, előkészítő és befejező műveleteket lát el. Az étterem berendezését, a terítés előkészületi tevékenységeit, a terítést, az ételek-italok felszolgálásához köthető egyéb előkészületeket végez. Rendezvények esetén, a helyszínt berendezi, az eszközöket előkészíti, segédkezik a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában. Munkaterülete jellemzően állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik. Alapszinten ismeri a hazai és nemzetközi italkínálatot, részben tisztában van a hazai és nemzetközi vendéglátóipari trendekkel, és az ételkészítési alaptechnológiákkal. Folyamatosan képzi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia területén.
A pincér - vendégtéri szakember szakképzés (Pincérsegéd) programkövetelményeit IDE KATTINTVA letöltheti.