Tanfolyamválasztó

Legjobb tanfolyam - Legolcsóbb Képzés


Ingatlanközvetítő tanfolyam


  Kezdési időpontja Képzési helyszín   Oktatás díja   Megjegyzések
Képző cég neve Hétvégi Hétköznapi Buda Pest OKJ-s végzettség Időtartam Egy összegben (FT) Havi részletekben (FT/hó) Vizsgadíj (FT) Modulvizsgák díja (FT) Összesen Online is Vizsgagarancia Vizsgaközpont is
EFEB Felnőttoktatási Központ Igen Igen Igen Igen Igen 3 hónap 58 410 20 970 55 100 0 113 510 Igen Igen Igen
FÜTI OMEGA Kft. Igen Nem Igen Nem Igen 3 hónap 82 000 0 42 000 0 124 000 Nem Nem Igen
LEVRIK Knowledge KFT. Nem Igen Nem Igen Igen 3 hónap 100 000 33 333 50 000 0 150 000 Nem Nem Igen
OKTÁV Továbbképző Központ Igen Nem Nem Igen Igen 5 hónap 160 000 32 000 70 000 0 230 000 Nem Igen Igen

 

Ingatlanközvetítő tanfolyam 

 

 

Általános adatok:

Az ingatlanközvetítő tanfolyam OKJ szerinti azonosítója: 52 341 02
Megszerezhető képesítési szint: felső középfokú szakképesítés
Felügyeleti szerv: Belügyminisztérium

 

A jelentkezéshez egyetlen feltételnek kell eleget tenni: az ingatlanközvetítő tanfolyam beiratkozóinak fel kell mutatniuk az érettségi bizonyítványuk másolatát.

 

 

 

Az ingatlanközvetítő tanfolyam sikeres elvégzését követően kézhez vett OKJ bizonyítvány birtokában a következő munkakör tölthető be:

 

FEOR száma: 3633 FEOR megnevezése: Ingatlanügynök, ingatlanforgalmazási ügyintéző

  • Ingatlanközvetítő

 

 


Következzen most a tanfolyam eredményes befejezése után megszerezhető ingatlanközvetítő OKJ-s szakképesítés munkaterületének rövid, vázlatos bemutatása:

 

képzés során tanultaknak megfelelően az ingatlankövetítő munkája a kínálati ingatlanok felkutatásával veszi kezdetét. Ezután az ingatlanközvetítő szakszerű módon elkészíti a megbízási szerződést a mellékleteivel együtt. Ezt követően a szakember az ingatlanközvetítő tanfolyam során szerzett alapos tudását felhasználva szemlézi az ingatlant, értékbecslői végzettségét hasznosítva szóbeli értékbecslést ad, az eladónak javaslatot tesz az árra. Műszaki jellegű tudása alkalmazásával - a tanfolyam során ennek elsajátítása is megtörténik - az ingatlanközvetítő dokumentálja is a szemlézett ingatlant (műszaki paraméterek, ár stb.).


Szintén az ingatlanközvetítő feladatkörébe tartozik az ingatlan szakszerű bemutatása, a keresleti oldal adatbázisának létrehozása, a hatóságokkal történő kapcsolattartás. Az ingatlanközvetítő képzés elvégzésével felkészült ingatlanközvetítő jogi tudással is rendelkezik, követi és alkalmazza a jogszabályi és a helyi rendeleti változásokat, egyúttal pedig követi az építészeti, műszaki és gépészeti fejlődést is.


A sikeres munka eredményeképpen az ingatlanközvetítő segíti a szerződéskötést, kiállítja a pénzügyi bizonylatot, majd következik munkájának legkellemesebb része, melyben átveszi a szolgáltatásáért járó megérdemelt megbízási díját. Az ingatlanközvetítő megbízási díja az ingatlan vételárának akár 5%-a is lehet, ami egy átlagos, 15.000.000.- Ft-ot érő ingatlan esetén 750.000.- Ft.

 

 

 


A tanfolyam foglalkozásai során a központi előírásoknak eleget téve minden képző esetében 1 db szakmai modul oktatásával foglalkoznak:

 

  • 11244-12 Ingatlanközvetítő feladatai

 

 

 

 

Az ingatlanközvetítő képzés szakmai- és vizsgakövetelményeit IDE KATTINTVA letöltheti.


Ossza meg!

Vissza: Főoldal

Legfrissebb hírek

2019-05-10

Hol lehet pénzt keresni a nyáron a diákoknak?

Hol lehet a diákoknak pénzt keresni a nyáron?
Elmúlt a tanév utolsó hete is: a diákmunkára jelentkezők száma megnövekedett, de ha valaki most nem talál munkát, érdemes lehet a nyár 2. felében újra próbálkozni. Szórólapozással...
2019-04-10

Nyelvvizsga nélkül nincs diploma!

Nyelvvizsga hiányában már nem szerezhető diploma!
Közel tízezer diáknak segíthet a kormány által tervezett Diplomamentő program, amely bő költségvetéssel, 3 milliárd forinttal támogatja azokat, akiknek csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomához...

Legnépszerűbb tanfolyamaink

Kiemelt tanfolyamaink

Hírlevél feliratkozás