Tanfolyamválasztó
Legjobb tanfolyam - Legolcsóbb Képzés
Élelmezésvezető tanfolyam
Kezdési időpontja | Képzési helyszín | Oktatás díja | Megjegyzések | ||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Képző cég neve | Hétvégi | Hétköznapi | Buda | Pest | OKJ-s végzettség | Időtartam | Egy összegben (FT) | Havi részletekben (FT/hó) | Vizsgadíj (FT) | Modulvizsgák díja (FT) | Összesen | Online is | Vizsgagarancia | Vizsgaközpont is | |
EFEB Felnőttoktatási Központ | 2 hónap | 85 410 | 47 205 | 0 | 0 | 85 410 | |||||||||
OKJ Akadémia | 3 hónap | 85 500 | 30 000 | 0 | 0 | 85 500 | |||||||||
Novum7 Szolgáltató Kft. | 100 óra (3 hónap) | 155 000 | 56 667 | 70 000 | 0 | 225 000 | |||||||||
LEVRIK Knowledge KFT. | 3 hónap | 250 000 | 83 333 | 0 | 0 | 250 000 | |||||||||
OKTÁV Továbbképző Központ | 4 hónap | 280 000 | 70 000 | 0 | 0 | 280 000 |
Élelmezésvezető szakmai képzés
Az élelmezésvezető szakképzés általános adatai:
Megnevezése: Élelmezésvezető
Ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás ágazat
Besorolása a képzési területek egységes osztályozási rendszere (KEOR) szerinti kód alapján: 1013
A programkövetelmény alapján szervezhető szakmai képzés megkezdéséhez szükséges bemeneti feltételek:
Iskolai előképzettség: Érettségi végzettség
Szakmai előképzettség:
- 510132306 Szakács szaktechnikus
- 510132302 Cukrász szaktechnikus
- 510132308 Vendégtéri szaktechnikus
- 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus
- 52 7822 02 Vendéglátó technikus
- 54 811 01 Vendéglátás-szervező
- 52 811 01 Vendéglős
- 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős
- 54 811 01 Vendéglátásszervező
Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges
A programkövetelmény alapján szervezhető szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület, tevékenység vagy munkakör leírása:
Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet.
Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.
A szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása (munkaerő-piaci relevanciája):
Közétkeztetési feladatokat ellátó intézmény, egység felelősségteljes vezetőjeként, kiemelkedő, speciális szaktudással rendelkezik, magas szinten ismeri a táplálkozástudományt. Az élelmezési részlegek munkáját koordinálja, ellenőrzi. Dietetikusokkal, diétás cukrászokkal és diétás szakácsokkal dolgozik, team szisztéma szerint. A közétkeztetésben egyre nagyobb szerephez jutó diétáknak, táplálkozási érzékenységben szenvedőknek biztosítani tud olyan lehetőséget, amellyel a táplálkozásukban felmerülő speciális igények szerint képesek megoldást kínálni. A közétkeztetésre folyamatosan megnövekedett igény, munkaerőpiaci hiányt idézett elő ebben a munkakörben, így nagy szükség van a jó élelmezésvezetőkre.
Az élelmezésvezető képzés témakörei:
- Táplálkozástudomány ismeretek
- Élelmezéstervezés
- Élelmezési menedzsment
- Adminisztráció
Az élelmezésvezető szakmai képzés programkövetelményeit IDE KATTINTVA letöltheti.