Tanfolyamválasztó

Legjobb tanfolyam - Legolcsóbb Képzés


Élelmezésvezető tanfolyam


  Kezdési időpontja Képzési helyszín   Oktatás díja   Megjegyzések
Képző cég neve Hétvégi Hétköznapi Buda Pest OKJ-s végzettség Időtartam Egy összegben (FT) Havi részletekben (FT/hó) Vizsgadíj (FT) Modulvizsgák díja (FT) Összesen Online is Vizsgagarancia Vizsgaközpont is
EFEB Felnőttoktatási Központ Igen Igen Igen Igen Nem 2 hónap 85 410 47 205 0 0 85 410 Igen Nem Nem
OKJ Akadémia Igen Nem Nem Igen Nem 3 hónap 85 500 30 000 0 0 85 500 Igen Nem Nem
Novum7 Szolgáltató Kft. Nem Nem Nem Nem Nem 100 óra (3 hónap) 155 000 56 667 70 000 0 225 000 Igen Nem Nem
LEVRIK Knowledge KFT. Nem Igen Nem Igen Nem 3 hónap 250 000 83 333 0 0 250 000 Igen Nem Nem
OKTÁV Továbbképző Központ Igen Nem Nem Igen Nem 4 hónap 280 000 70 000 0 0 280 000 Nem Nem Nem

 

Élelmezésvezető szakmai képzés

 

 

Az élelmezésvezető szakképzés általános adatai:

 

Megnevezése: Élelmezésvezető

Ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás ágazat

Besorolása a képzési területek egységes osztályozási rendszere (KEOR) szerinti kód alapján: 1013

 

 

 

 

A programkövetelmény alapján szervezhető szakmai képzés megkezdéséhez szükséges bemeneti feltételek:

 

Iskolai előképzettség: Érettségi végzettség

Szakmai előképzettség:

 

  • 510132306 Szakács szaktechnikus
  • 510132302 Cukrász szaktechnikus
  • 510132308 Vendégtéri szaktechnikus
  • 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus
  • 52 7822 02 Vendéglátó technikus
  • 54 811 01 Vendéglátás-szervező
  • 52 811 01 Vendéglős
  • 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős
  • 54 811 01 Vendéglátásszervező

 

 

Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges

Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges

 

 

 

 

A programkövetelmény alapján szervezhető szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület, tevékenység vagy munkakör leírása:

 

Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet.
Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.

 

 

 

 

A szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása (munkaerő-piaci relevanciája):

 

Közétkeztetési feladatokat ellátó intézmény, egység felelősségteljes vezetőjeként, kiemelkedő, speciális szaktudással rendelkezik, magas szinten ismeri a táplálkozástudományt. Az élelmezési részlegek munkáját koordinálja, ellenőrzi. Dietetikusokkal, diétás cukrászokkal és diétás szakácsokkal dolgozik, team szisztéma szerint. A közétkeztetésben egyre nagyobb szerephez jutó diétáknak, táplálkozási érzékenységben szenvedőknek biztosítani tud olyan lehetőséget, amellyel a táplálkozásukban felmerülő speciális igények szerint képesek megoldást kínálni. A közétkeztetésre folyamatosan megnövekedett igény, munkaerőpiaci hiányt idézett elő ebben a munkakörben, így nagy szükség van a jó élelmezésvezetőkre.

 

 

 

 

Az élelmezésvezető képzés témakörei:

 

  • Táplálkozástudomány ismeretek
  • Élelmezéstervezés
  • Élelmezési menedzsment
  • Adminisztráció

 

 

 

 

 

Az élelmezésvezető szakmai képzés programkövetelményeit IDE KATTINTVA letöltheti.


Ossza meg!

Vissza: Főoldal

Legfrissebb hírek

2022-12-21

Felnőttképzőket érintő fontos változások!

Learning
2022.12.20-val változott a felnőttképzési törvény   Az Országgyűlés 2022. december 7-én elfogadta és a Magyar Közlöny 2022. évi 209. számában 2022. december 19-én...
2019-05-10

Hol lehet pénzt keresni a nyáron a diákoknak?

Hol lehet a diákoknak pénzt keresni a nyáron?
Elmúlt a tanév utolsó hete is: a diákmunkára jelentkezők száma megnövekedett, de ha valaki most nem talál munkát, érdemes lehet a nyár 2. felében újra próbálkozni. Szórólapozással...

Legnépszerűbb tanfolyamaink

Kiemelt tanfolyamaink

Hírlevél feliratkozás