Tanfolyamválasztó

Legjobb tanfolyam - Legolcsóbb Képzés


Nagybetűs élményt kínál a hazai turizmus!

A turizmus a 21. századi igényeknek megfelelően már nem csupán régi épületeket, természeti kincseket, hanem olyan komplex élménycsomagokat kínál a vendégeknek, amelyek túlmutatnak egy-egy történelmi koron, és az idegenvezetők számára újabb lehetőségeket biztosítanak.

idegenvezető tanfolyam

Új utakon az idegenvezető szakma


Magyarországon a turizmus egyre jobb adatokat produkál: a külföldi és hazai állampolgárok körében emelkedik a vendégéjszakák száma, a panziók és hotelek kihasználtsága növekszik. Ezek a pozitív tendenciák annak is köszönhetők, hogy a Kormányzat felismerte: csak komplex programcsomagokkal lehet a turisták figyelmét felkelteni, illetve a hazánkban töltött vendégéjszakák számát növelni, amelyek járulékosan még több idegenvezető számára biztosítanak rendszeres munkát.

Kiváló példa erre a balatoni régió, ahol eltérően a tengerpartoktól, bizony meglehetősen szeszélyes az időjárás, ráadásul a fürdési szezon is jóval rövidebb. Így a magyar tenger partján még több látnivalóra, attrakcióra van szükség, amelyek különösen rossz idő esetén jelentenek alternatívát a vendégek számára: gyógyfürdők, szabadidős tevékenységek, borfesztiválok, kalandparkok, aquaparkok, természeti kincsek látványos bemutatása (pl. tapolcai tavas barlang) növelheti a Balaton vonzerejét. Ráadásul az idegenvezető szakemberek munkája sem korlátozódik Budapest nevezetességeinek bemutatására, hanem országosan egyre több régióban található olyan koncentrált élménycsomag, amely vonzza a turistákat, és még több lehetőséget kínál az idegenvezetőknek.

 

Várak és kastélyok másként


Felmérések szerint ma már a múzeumokba járók sem elégszenek meg egy állandó kiállítással, ahol szinte unalmasan „kiteszik” a látogatók elé a régmúlt kincseit. Ma már a technológiai fejlődésnek köszönhetően vizuális látványvilággal, és a látogatókat is megmozgató mini fesztiválokkal teszik a statikus kiállítást dinamikus eseménnyé, amelybe a vendégeket is bevonják. Az interaktív kiállítások szinte már kötelezők, vagyis a látogató beleélheti magát az adott korba és környezetbe, valamint így a kisgyermekes családok is egyre nagyobb számban látogatják e rendezvényeket. Az új szemlélet következménye, hogy az uniós források jelentős részét fordítják olyan komplex turizmusfejlesztésre, ahol több típusú élményelemet is megmutathatnak az idegenvezetők.

A látványosságok közül Magyarországon kiemelkednek a kastélyok, a várak és a templomok, hiszen nálunk a történelmi fejlődés úgy alakult, hogy a városokban kevés a középkori vagy koraújkori eredetű lakóház, ellenben a főúri lakok és várak olyan különleges látványvilágot képviselnek, amelyek az idegenvezető programjában is kitűntetett helyet foglalnak el. Itt nem csak a korhűen berendezett szobákat említhetjük meg, hanem egy újjáépített franciakert, vagy éppen egy lovarda mindennapjai is pluszt nyújtanak a kirándulók számára, és az idegenvezető lehetőségeit is bővíti. Nem beszélve a várnapokról, vagy a korabeli vásárok megrendezéséről, amelyek tovább színesítik a palettát. A kastély- és várépítési program keretében számos romos állapotban lévő műemlékünk újult meg. Jó példa erre a szinte teljesen újjáépült diósgyőri vár, ahol Közép-Európa legnagyobb lovagtermét alakították ki. Vagyis egy idegenvezető a programja összeállításakor már valóban komplex látványcsomagot kínálhat a turisták számára, hiszen csak Miskolcon a barlangfürdő mellett számításba jöhet Lillafüred, a királyi vár, illetve a közeli Bük hegység értékei.

 

Élménytúrákat vezetnek az idegenvezetők


Természetesen az ország más területein is komplex fejlesztésekben gondolkodnak, tovább folytatva a példákat, Ozorán Magyarország legjelentősebb reneszánsz történelmi emléke, Ozorai Pipó vára is szinte teljesen újjászületik. A várkastély mellett újra felépülnek a falak, így nem csak a kastély, hanem a vár is jelentős látnivaló lesz, valamint a településen egy teljes reneszánsz város mindennapjait mutatják be, amelyek egész napos lehetőséget kínálnak majd az idegenvezetők által szervezett turistajáratoknak. De fejlesztik Hollókőt, újjáépítik a füzéri várat, a Bakonyban Cseszneket, vagy nemrég felújításra került Kőszeg is, a fertődi Esterházy kastélyról már nem is beszélve, amely hazánk legnagyobb főúri központja volt, nem véletlenül nevezték kis Versailles-nak.

Vagyis immár az idegenvezető szakemberek számára nem okozhat gondot akár egy napos, akár több napos élményekben gazdag túrát szervezni, és immár nem csak Budapest, hanem a vidék számos gyöngyszeme tárt karokkal várja a turistabuszokat és idegenvezetőket, hogy megmutathassák magukat messzi országok lányainak és fiainak. Mivel a turizmus egyik kulcsszereplője az idegenvezető, ezért az EFEB is megújult oktatási tematikával és a legújabb ismeretekkel várja az idegenvezető tanfolyamra jelentkező tanulókat, hogy mindazokat a turisztikai látnivalókat bemutathassák majd a turistáknak, amelyek ma már valódi, 21. századi élményt nyújtanak.

 

Ossza meg!

Vissza: Hírek
címkék:

Legfrissebb hírek

2019-05-10

Hol lehet pénzt keresni a nyáron a diákoknak?

Hol lehet a diákoknak pénzt keresni a nyáron?
Elmúlt a tanév utolsó hete is: a diákmunkára jelentkezők száma megnövekedett, de ha valaki most nem talál munkát, érdemes lehet a nyár 2. felében újra próbálkozni. Szórólapozással...
2019-04-10

Nyelvvizsga nélkül nincs diploma!

Nyelvvizsga hiányában már nem szerezhető diploma!
Közel tízezer diáknak segíthet a kormány által tervezett Diplomamentő program, amely bő költségvetéssel, 3 milliárd forinttal támogatja azokat, akiknek csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomához...

Legnépszerűbb tanfolyamaink

Kiemelt tanfolyamaink

Hírlevél feliratkozás